Да бъдем внимателни, но да не забравяме да се радваме 😷🙂 Все още сме там за вас! Научете повече

Как правилно да измервате обиколката на китката?

Не е толкова отдавна, когато съветвахме клиентите си на нашия фенсайт и в камения магазин, как да измерват обиколката на китката, така че часовниците им да седят перфектно. Съветвахме, помогнахме, защото знаем, че този привидно прост акт има своите малки клопки, които трябва да знаете, преди да поставите модела на съня си в кошницата и да си го получите.

Инструкциите и помощните средства при измерването, които решиме да подготвим, са предназначени главно за клиенти, които планират да купят часовник с верижка (т. н. издърпване). Можете да го използвате и за модели с кожена или текстилна каишка, но в този случай скъсяването и разтягането обикновено е само преместване на катарамата на ккаишката до следващия отвор.

Указанията в текстова и графична форма са универсални за мъже, жени и деца с обиколка на китката от 5 до 25 сантиметра. Касаят се особено за линийката, която можете да отпечатате и да установите на какъв размер трябва да се съкрати верижката на часовника.

Преди да започнете измерването, мислете за това, че дължината на верижката се измерва, включително корпуса и катарамата на часовника – така, като че ли часовникът е сложен на китката. Зависи от вас дали предпочитате по-хлабаво или по-тясно носене на часовника, но ви препоръчваме да не притягате линийката много тясно. При по-топло време, когато обиколката на ръката ви леко се увеличава, вашият часовник може да започне да стяга. При по-голямо разхлабване, не забравяйте, че часовникът преместен до дланта на ръката може да пречи при някои дейности и спортове.

PDF - Как правилно да измервате обиколката на китката?