Дамски часовник като подарък? Ето нашите 5 гарантирани съвета, с които ще уцелите право в десетката

Michal Pindura 0 15.10.2018

Ако не сте сигурни, заложете на класиката

За разлика от множество други съвети за подарък за жена, гадже, майка или най-добра приятелка, качественият часовник е едно от малкото неща, които ще радват собственичката в продължение на дълги години.  Затова е изключително важно да отделите достатъчно време за избор на правилния тип и да познавате „терена“, в който, разглеждайки предложенията на магазините, може много лесно да се изгубите.

Няма значение, дали възнамерявате да подарите часовника за Св. Валентин, за абитуриентски бал или рожден ден, нашите 5 съвета с лекота ще ви помогнат да се ориентирате в джунглата сред хилядите модела и да откриете такъв, в който получателката веднага ще се влюби.

1. НЕ КУПУВАТЕ ПОДАРЪКА ЗА СЕБЕ СИ

Първото и същевременно най-важното правило е: ако планирате да купите часовник според това, какъв искате да носите вие самите, по-добре се откажете.  И най-доброто намерение ще се провали, ако се ръководите само според собствения си вкус и усещания.  Днес, дамските часовници следват вече съвсем други тенденции, отколкото тези преди години.  Предлагат повече разновидности, с което подчертават пъстротата на нуждите на модерните жени.   Забравете времето, когато дамските часовници бяха само мънички и златни. В днешно време има много повече страхотни механични модели и като общо часовниците са разпределени в отделни  микросветове, така че да си избере сред тях както звезда на риалити шоу, страстна водолазка, така и наследничка на петролна империя. Имайте предвид, че дамският часовник не е играчка за големи момчета. Тонове функции и устойчивост на натоварване 5000 G са в случая толкова излишни, както и врата на мотор.

2. РИСКУВАНЕТО ОСТАВЕТЕ ЗА ДРУГ ПЪТ

Не рискувайте, изборът на дамски часовник не е залагане на спортен мач. Ако не сте твърдо уверени, че дамата си пада по необикновени или ексцентрични аксесоари, избягвайте ги, иначе си търсите белята. Също така внимавайте и относно искрящите цветове и екстравагантните форми. Не твърдим, че няма да се харесат, но защо излишно да си усложнявате ситуацията?

Следващият вдигнат показалец са т.нар. „биколор“ часовници – тоест тези, при които се комбинира сребърният цвят със златния. За много жени (но и мъже) „биколор“ е изживелица, която е била на върха на славата си през 80-те години на миналия век.

Обърнете внимание какви бижута носи

3. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ КАКВИ БИЖУТА НОСИ

В случай, че действително, ама действително си нямате идея, отворете очи и разгледайте, какво носи. Съсредоточете се върху бижутата и аксесоарите. Това е отличен индикатор на стила, който поддържа, и е много вероятно, че така ще намерите правилната посока, която да следвате и при избора на часовник.  Ако въпреки това не успеете да уцелите право в десетката, може да бъдете поне сигурни, че дамата ще може да комбинира часовника с останалите си аксесоари и облекло.

А какво да правим, ако не носи гривни, гердани и обици? Или още не е успяла да ги открие и включи в своя гардероб, или още по добрият вариант е – и според някои статисти имате голям шанс, че именно с часовник, ще я зарадвате изключително много. Така че не се колебайте!

4. ГОЛЕМИНАТА Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ. ВИНАГИ!

Отдавна отминаха времената на часовници, напомнящи малко деликатно бижу. Днес – и с цел по-ярко подчертаване на равенството между половете – са „in“ модели с по-големи размери на циферблата.  Ако обаче не сте убедени, че  „boyfriend“ стила е точно това за което копнее, спрете се на часовници с по-обичайните размери  28 – 36 мм.

Не забравяйте, размерът е винаги от значение

Размерът е важен и от гледна точка на използването на часовника. Социалните и официални събития изискват по-малки размери, които не привличат толкова много погледите. Напротив, спортните мероприятия, през които управлението на часовника се извършва с голяма бързина, изискват циферблатите да бъдат по-изразителни, а това е възможно само при модели с по-голям диаметър.

5. БЪДЕТЕ ПРЕДПАЗЛИВИ И ПОДГОТВЕНИ ЗА…

… най-лошото. Споко, шегуваме се. Но със сигурност бъдете подготвени, че може да възникнат проблеми. Независимо дали решите да купите часовник в магазин или по интернет, има няколко неща, които трябва да знаете преди да изхарчите тежко изкараните си пари.

Винаги е добре да се внимава за дължината на гривната. По-голяма част от дамските часовници, включително корпуса, са дълги от 19 до 21 см и много рядко може да се случи, че не пасват добре. При кожените каишки, регулирането на дължината е лесна и бърза. Металните гривни, съставени от отделни елементи, трябва да се приспособят според обиколката на китката на дамата. По принцип имате две възможности:

1.) установявате обиколката предварително и скъсявате гривната още преди изпращането на часовника
2.) скъсяването на гривната ще решавате едва след връчването на подаръка.

Винаги избирайте според вкуса на получателката, не според вашия

Нашият съвет е: не отлагайте тази стъпка и не причинявайте грижи на другите. Ако пожелаете, сериозният продавач ще ви скъси гривната безвъзмездно и останалите елементи ще постави за всеки случай в кутийката.

При подаръците се случва, че поради някаква причина не удовлетворяват очакванията и трябва да се върнат. По закон имате право да върнете стоката до 14 дни, затова е по-добре да не поръчвате часовника по-рано. Има обаче магазини (няма да ги споменаваме), които са удължили този срок и по този начин предоставят на купувача и получателя на подаръка повече време за вземане на решение, за което по-късно да не съжаляват.

Поднасянето на подарък е ритуал и вие вече със сигурност сте си мислили, как да го направите още по-специален. Ако ви е хрумнало да гравирате върху корпуса или капачката оригинален текст или пожелание, не прибързвайте. Гравирането ще превърне часовника в уникат, но връщането му ще стане невъзможно. Ако не сте напълно уверени, че това е най-подходящият подарък, то по-добре наблегнете върху красива подаръчна опаковка.

Добавете коментар

Коментар (0)

За сега никакво.