Festina Chrono Bike 2018 – топ часовниците за колоездачи сега с повече цветове и по-голяма динамика

Michal Pindura 0 07.05.2018

Модели Festina Chrono Bike със силиконови каишки

Ако някой си е помислил, че  след прекратяване на партньорството с известния Тур дьо Франс Festina ще загърби колоезденето, явно вече разбра, че е сгрешил в преценката си. Както всяка година, и сега преди актуалния сезон, дизайнерите на тази испанска марка са получили задача да сътворят ново издание на най-характерните им кварц хронометри Chrono Bike. Как са се справили с нея?

Специалното издание Festina Chrono Bike отново популяризира Ричард Виренке

Дизайнерите трябваше да се справят предимно с две предизвикателства. Първото, според нас по-сложното, беше да измислят нещо невиждано. По време на 25 години дейност в света на колоезденето,  Festina изпробва всичко възможно и въпреки, че нейните дизайнери не страдат от липса на идеи, техните възможности на творчество се стесняват с всяка една изминала година. Второто предизвикателство попадаше в категорията на необходимостите – без включване на елементи, които поне символично би свързвали часовника с колоезденето и велосипедите, не би се касаело за точно тези  Chrono Bike, с които сме свикнали.  И сега, когато вече със сигурност сте успели да разгледате изображенията на моделите за 2018 год., се питаме: свърши ли дизайнерският екип добра работа?

Четиринадесет версии, от които дванадесет стандартни модела и един специален, отново са на вълна динамика, но този път повече от всякога се съсредоточат върху цветовете.  Festina редовно е наблягала върху изразителните нюанси, но тяхното присъствие не е било толкова на преден план, акцентът е бил предимно върху циферблата.  В новите модели Chrono Bike 2018 цветовете получиха повече пространство и трябва да констатираме, че жълта, оранжева, синя или червена каишка от профилиран силикон, с които силно напомнят на миналогодишните модели Originals 20330, имат по време на колоездачния сезон – свързан с пролетните и летните месеци – пълната обосновка.

Част от новата колекция Festina Chrono Bike 2018

Шестте по-елегантни модела оборудвани със стоманена каишка прилагат цветовете по-предпазливо с цел да може да се носят не само с групичка приятели, споделящи страст към колоезденето.  Към бляскаво прозрачния циферблат, променящ цвета в зависимост от версията, е добавена както към спортната концепция на братята му цветна корона за спускане на хронометъра на позицията на втория час.

Модели Festina Chrono Bike със стоманени каишки

Що се отнася до параметрите и външния вид на стоманеното тяло с водоустойчивост 100M/10ATM, трябва отново да споменем серията Originals 20330. Вдъхновението под формата на черен кръг покрит с PVD слой и шлифованите елементи, е без съмнение. Но за разлика от тях, благодарение на по-големите копчета корпусите на Chrono Bike 2018 изглеждат по-хищно. Агресивната визия не се понижава дори и от факта, че в сравнение с колекцията  Originals 20330 диаметърът на телата е с цели 3 милиметра по-малък. Явно Festina е осъзнала, че диаметърът от 44 мм  ще задоволи по-широк кръг от потенциални клиенти.

Колоездачните нюанси са се разширили по целия циферблат и вече традиционно засегнаха и бутоните.  Ако погледнете по-внимателно, в субциферблатовете  на хронометъра трябва да намерите отправка към спирачните дискове на велосипедите, вътрешния кръг, прекъсван от приложени индекси с луминесцентни площи, лесно можете да асоциирате със зъбните колела на предавките, а бутоните трябва да ви напомнят спирачни накладки. За един часовник това е доста, не мислите ли.

Специално издание Festina Chrono Bike 2018

Върха на серията Festina Chrono Bike 2018 традиционно откроява добре известната черешка под формата на специално издание, чието популяризиране е традиционно поверено в ръцете на отличния колоездач и уважавания днес коментатор Richard Virenque (Ричард Виренке). Този модел се различава от останалите предимно благодарение на елегантната комбинация от матов черен цвят с оттенъци на розово злато и поставянето на устойчив сапфирен кристал  (останалата част от „пелотона“ трябва да се задоволи с минерално стъкло). Като при единствения от цялата колекция, в опаковката се е поместила и резервна кожена каишка и уред за улеснение на смяната ѝ.

Източник: Festina

Добавете коментар

Коментар (0)

За сега никакво.