Как трябва да изглежда часовник за лятото? Точно така.

Michal Pindura 0 29.04.2018

Как трябва да изглежда часовник за лятото?

Всеки знае какво представлява лятото. Страхотен сезон, през който е топло, наслаждаваме се на куп забавления, леко облекло с къс ръкав и … мохито ???? Кой не очаква този сезон с нетърпение? Така, както не бива да се подценява стягането на куфара преди отпуск, така не бива преди лятото да се съсредоточим само върху покупка на облекло и изцяло да забравим за часовниците.

В грижливо подбраната лятна екипировка не може изобщо да липсва подходящо избран часовник. Този избор е изключително лесен. Достатъчно е при покупката да се досетите за следните пет гарантирани съвета:

1. ИЗБИРАЙТЕ ЦИФЕРБЛАТ В ПО-СВЕТЛИ НЮАНСИ

Тъмните цветове са подходящи за есента и зимата. Това важи както за облеклото, така и за ръчния часовник. За разлика от тромавите тъмни нюанси, по-светлите цветове създават при хората усещане за ефирност.  А имено към това се стремим в лятната мода. Затова модели с циферблати, в които преобладават нюанси на бежово, светло сиво, евентуално шампан, са правилният избор.

2. С КАИШКИТЕ ОТ ПЛАТ ЩЕ ОЦЕЛИТЕ В ДЕСЯТКАТА

С КАИШКИТЕ ОТ ПЛАТ ЩЕ ОЦЕЛИТЕ В ДЕСЯТКАТА

За да превърнете любимия си часовник в летен „кабриолет“, не е нужно веднага да го сменявате изцяло. За периода от юни до август можете само да смените кожената или стоманената каишка с лека каишка от плат.  Избирайте сред популярните каишки тип NATO, чиято смяна са извърша без манипулация с  колчетата (патент с пружиниращи краища),  или сред класическите найлонови каишки. Предимството на каишките от плат е лесното им комбиниране с облеклото – към всяка тениска можете да имате и подходящ цвят каишка.

СЪВЕТ: стоманените каишки сменете с каишки тип Mesh. Подобно както през плата, минава през мешата въздух и ръката под каишката не се изпотява.

3. ПО-МАЛКИТЕ КОРПУСИ СА ГАРАНЦИЯ ЗА ПРАВИЛЕН ИЗБОР

Menšie puzdra sú v lete stávkou na istotu

Очаква се, че поради късия ръкав, през лятото вашият часовник ще бие повече на очи. Нашият съвет е: диаметърът на корпуса не трябва да е прекалено голям. Ако обичайно носите 42, спокойно го намалете с два милиметра. Отново става въпрос за постигане на ефирна визия и за намаляване на площта, под която поради големите горещини ръката ще се изпотява.  Втората причина е избягване на диспропорция между голям часовник и лекото облекло.

ВНИМАНИЕ: по-малките размери не се отнасят до спортните часовници. Те, за разлика от обикновените модели, трябва да изпълняват и практична функция, за която някой път всеки милиметър е решаващ.

4. ЛЯТОТО Е ЗЛАТНИЯТ ЦВЯТ

Следващи, изключително подходящи за лятото часовници, са тези с позлатени или – ако имате парички – със златни корпуси. Златният цвят асоциира слънце,  действа възвишено и подхожда супер добре на летния аутфит. Златното правило обаче е, да оставим златото да се открои като избягваме да сме прекалено накичени и да се превърнем в комична фигурка, каквито виждахме навремето в хип-хоп клиповете. С други думи: по-малкото е повече.

5. ОСВЕЖЕТЕ СЕ С ЦВЕТОВЕ

Ако не става по друг начин, през лятото можете да се освежите и с цветните акценти по вашия часовник. Въпреки това, винаги дръжте живите цветове под контрол.  Часовници  с по-изразителни цветове трябва да бъдат единственият компонент на вашия аутфит, но не и доминиращ такъв.

Добавете коментар

Коментар (0)

За сега никакво.