Най-добрите мъжки часовници до 2000 лв.? В предложението е налице балансирано кварцово колело и лъскава стоманена легенда

Michal Pindura 1 29.10.2018

Не е казано, че отличният часовник трябва да струва цяло имущество. Когато имаме възможност, обичаме да споменаваме това изречение, въпреки че сте го чували от нас вече доста пъти. Естествено, вълшебните кесии пълни със златни монети и бездънните банкови сметки улесняват многократно избора на часовник (както и на много други неща), но ако държите на цената и имате възможност да отделите от своето време за търсене, в офертите на магазините със сигурност ще откриете балансирани по цена и качество модели, които отговарят на строго определените „кастинг“ критерии.

Да предположим, че имате в джоба заделени 2000 лв. за нов часовник и единственото ви изискване е те да бъдат инвестирани колкото се може по-добре. Редицата от потенциалните кандидати за вашата китка при така определените условия е доста дълга и включва хиляди отлични модели.  Ако обаче приемете предложението ни, че часовникът, който желаете да закупите, е бил лансиран на пазара тази година, имаме за вас ТОП 5 фаворити, с които можете да сте напълно сигурни, че с вашия бюджет ще получите най-доброто.

Заповядайте, ето ги:

SEIKO PROSPEX DIVER SPB0077

Seiko Prospex Diver SPB0077

Някогашната невероятна 2000-левова граница с появата на премиум смарт часовниците се леко обезцени и хвърли сянка върху толкова любимата ни механика. Затова не ѝ остава нищо друго, освен да се подобри, да глези клиента и да подготви за него нещо, с което електронните играчки още не са се справили. В случая на почти 1800-левовият нов модел за гмуркане  Seiko Prospex SPB0079 това е класическия, но предимно функционалния дизайн с черти на ретро модела за гмуркане 6159 и високата водоустойчивост 200M. Добре обмислените неща не се нуждаят от революция за да бъдат желани.

TISSOT BALLADE POWERMATIC 80 COSC

Tissot Ballade Powermatic 80 COSC

На почти еднаква цена като спортния модел на Seikо се появи на пазара елегантният хронометър от колекция Ballade. Неговият най-голям девиз е точността, сертифицирана от лабораториите на COSC, зад която стои балансирано кварцово колело устойчивао на въздействието на магнитните полета. Ако решите да се доверите на този модел, можете да избирате от богата гама цветове. Всеки един от тях ще ви осигури удобността на автоматично навивания механизъм Powermatic 80.811 с повишен, повече от тридневен резерв на хода.

CASIO G-SHOCK GMW-B5000 FULL METAL EDITION

Легендата от 1983 год. се възвърна в златна броня. Впрочем не само в златна, но и в сребърна. Главното е, че бронята е стоманена и огледално полирана, с което от култовия, но реално евтино изглаждащия пластмасов часовник, се превърна в репрезентативен аксесоар.  Ако търсите стил и желаете към него още няколко модерни технологични постижения, то точно изцяло металните G-Shock ще ви очароват с мощна електролуминисцентна подсветка и практично соларно захранване, за което предшествениците на този часовник са могли само да мечтаят.  От друга страна могли са да мечтае и за цената от 1200 лв.

HAMILTON KHAKI FIELD MECHANICAL

Hamilton Khaki Field Mechanical

Произвеждащата в Швейцария американска марка Hamilton е известен експерт по оригинално решение с достъпно качество и с последното си попълнение към семейството на „полските” часовниците ни изцяло утвърди в това.  Ръчно настройваният модел с по-малки размер на шлифования корпус, целенасочено проектирания циферблат с допълнителната 24-часова скала и  найлонова каишка в зелен армейски цвят е отличен пример на добре обмислена инвестиция. За около 1000 лв. може да бъде ваш.

MIDO COMMANDER SHADE


От стогодишния юбилей, който Mido точно празнува, можете да се възползвате и вие. И със сигурност това няма да са трохите от тортата. Автомат с дизайн, вдъхновен от модела  Commander от 1979 год., принадлежи според нашето скромно мнение към най-доброто, което часовникарските компании ни представиха през настоящата година. Самите ние не знаехме, къде да гледаме по-напред и дали повече ни хареса mesh-верижката или гениалният циферблат със светлосенчестта  основа. Решавахме и голяма дилема, а то коя от двете достъпни версии ни очарова повече. Златната? Сребърната? И двете се побират без проблем в бюджета от 2000 лв.

Добавете коментар

Коментар (1)

илияна обичамте