Най-добрите военни часовници са тези, които могат да направят повече от тебе. Ще Ви помогнем с техния избор.

Michal Pindura 1 24.05.2021

Военните часовници може да спасят живот

Това че облеклото прави човек знаем всички. Но знаете ли какво прави войника истински войник? Разбира се, че основата е храброст, смелост и да е запален за това, което той смята за правилно. След тези характеристики, които са необходими, е качество и технологическа степен на неговата екипировка. Точно това е разликата между професионалния войник и любител- аматьор.

Военната сфера е много далеко от средата, в която се обикновено намираме. Строги изисквания които се налагат на един войник и всички елементи на неговото оборудване. Днес благодарение на известни компании, които произвеждат военно оборудване, можем да купим продукти, които преди бяха само за военна употреба. Тези професионални инструменти могат да обслужват всички военни любители, персонала или екстремни спортисти. Всички те не само, че могат да оценят качеството, но и да се възползват пълноценно о неговия потенциал.

Всичко това може да се приложи към обувки, дрехи, различни инструменти и разбира се и за часовници. Това, което си изисква по-висок стандарт на оборудване е време. Ориентацията във времето, е едно от най-важното нещо за успех (дори и за оцеляване). Напълно немислимо е да търсите телефона си в чантата, всеки път когато искате да разберете колко e часа. Първо- губите ценните си секунди, второ – нивото на Вашия фокус пада и трето – на тъмно светлината от Вашия дисплей ще покаже местоположението Ви, по добре от сигнална ракета. И честно казано, това не е точно какво искаме, ако не искаме да на намерят горски спасители ?

Casio G-Shock Mudmaster GWG 1000-1A3

ВОЕНЕН ЧАСОВНИК МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ ЖИВОТА

Висококачествени военни часовници могат на бъдат, за човек които ги носи, първа помощ, морски фар в буря или светлина на края на тунела. Главно е, че това високоефективно устройство, които е готово да се справи със голямо разнообразие от разни капани. Типично за тях е устойчивостта, издръжливостта,  добра подреденост и строг външен вид. Кой би искал да носи в терен часовник, на които трябва да използва лупа да разбере колко е часа и други информации?

Когато обсъждахме какви характеристики и опции трябва да има един военен часовник, стигнахме до извода, че трябва да има всичко това:

- Практични опции - (Например, компас, барометър)
- Здрава конструкция ( Калъф и каишка!)
- Перфектно осветление на циферблата (тритий тръбички са показаха доста добри)
- Устойчивост не само в екстремни метеорологични условия ( устойчиви против прах и кал)
- водоустойчивост най-малко 100M/10ATM
- най-точното показване на времето (много добро е според радиото)
- Елементарно управляване
- Още по-лесно се чете и вижда дисплея/циферблата (големите букви са основа)
- Дългосрочен живот на батерията (идеално слънчево зареждане)

Супер, нали? Разбира се, не всички военни часовници трябва да имат всички наши критерии, да Ви обслужват и да сте изключително доволни от тях. Също така не трябва да се притеснявате за цената. Не винаги броят на нулите отразява истинската им полза. Това е подобно като при „offroad“ коли, въпреки че малкото Suzuki Jimmy няма външния вид, представянето или теглото на Hummer, има ситуации, при които ще покаже гърба си. Избора зависи чисто от Вас, какъв модел ще си изберете, какво отговаря на Вашите претенции и дали може да се справи с предизвикателствата, които планирате да извършите.

За да покажем колко разнообразни могат да са военни часовници, избрахме малка извадка, за да се опитаме да покажем, че за всеки е идеално нещо различно. Под снимките на всеки модел, ще намерите причините, поради които са тези часовници в нашия избор.

LUMINOX BEAR GRYLLS SURVIVAL LAND SERIES XB.3781.KM

LUMINOX BEAR GRYLLS SURVIVAL LAND SERIES XB.3781.KM

Доводи:
– композитен корпус, подсилен с въглеродни влакна
– интегриран класически компас

CASIO G-SHOCK RANGEMAN GW-9400-1BER

CASIO G-SHOCK RANGEMAN GW-9400-1BER

Доводи:
– устойчива конструкция, проверена през годините
– водоустойчивост 200M/20ATM

TIMEX COMMAND™ 47MM SILICONE STRAP WATCH TW5M36000

Доводи:
- отлична видимост през деня и през нощта
- ниско тегло

BREITLING EMERGENCY DLC-CATED TITANIUM - BLACK

BREITLING EMERGENCY DLC-CATED TITANIUM - BLACK

Доводи:
- интегриран личен локатор, съвместим със сателитната програма Cospas-Sarsat
- титанов корпус

CASIO PRO TREK PRT-B70-5ER

Доводи:
- комбинирано аналогово-цифрово изображение
- устойчивост на ниски температури

TRASER H3 P69 BLACK STEALTH SAND 109860

Доводи:
- ненадминато тритиево осветление на циферблата и безела
- лесно използване

1.094,00 лв последна бройка в наличност

Немарихте ли Вашият военен шампион? Ако да, честито за отличния Ви избор. Ако не, и знаете за други часовници, които биха заслужили място в нашия списък, напишете ни в коментарите или във нашата Facebook страница.

Добавете коментар

Коментар (1)

ГЕОРГИ ПОПОВСКИ МОЛЯ ЗА ЦЕНА НА SWISS MILITARY HANOWA TWILIGHT 4281.27.006