476,00 лв
последна бройка в наличност POLARIZED
РАЗМЕРИ

Първо проверете, след това заплатете. Всяка пратка от нашия магазин можете да отворите директно пред куриера и да проверите съдържанието ѝ още преди да я приемете. Тази възможност важи само за начин на доставка ECONT - куриер.

Намери ли сте по-добра цена? Ние ще Ви направим предложение

Основни характеристики

Марка RAY-BAN
Модел RB8319CH 186/5J
Гаранция 2 години
Характеристики Поляризирани / СЕ маркировка / UV 400 / Градиент / Огледални / RX - ABLE / Регулируеми подложки за носа / Антирефлексно покритие / Chromance
Предназначение мъжки
Вид очила слънчеви
Тегло 29 g

Рамка

Тип на рамката Цялостна рамка
Материал пластмаса / обикновен метал
Цвят на рамката черна
Ширина на моста 18 mm
Дължина на рамената 135 mm
Форма на рамката Wayfarer
Ширина на рамката 143 mm

Лещи

Категория на защита 3
Цвят на стъклата сива
Материал поликарбонат
Разстояние между зениците 60 mm
Височина на стъклото 43 mm

Опаковка

 • оригинална опаковка RAY-BAN
 • официална гаранция

Защо да пазарувате в IRISIMO

 • Оторизиран гаранционен и извънгаранционен сервиз
 • Собствен склад
 • Професионално обучен персонал
 • Присъстваме на пазара почти 20 години
 • Експресна доставка
 • Безплатно скъсяване на верижка
 • Ние сме магазин, проверен от клиентите
 • Гравиране и подаръчно опаковане
 • Безплатно послание
 • Лесна замяна и връщане на стоки
 • Безплатни бонус услуги към определени продукти
 • Предлагане на ексклузивни стоки
 • Безопасни онлайн плащания
why_us

Параметри

Поляризирани

Поляризационият филтър е специален слой, минимализиращ отблясъците от отразяващи хоризонтални повърхности като вода, сняг или стъкло. Поляризираните слънчеви очила блокират UV светлината и хоризонталното излъчване, и по този начин в окото прониква само вертикалната светлина. С поляризационните лещи цветовете са по-реални и по-ясни, картината не е толкова ярка. Окото успява да разпознае по-големи детайли и така се намалява умората на очите. Слънчевите очила с поряризационни стъкла са подходящи предимно за водачи и спортисти.

СЕ маркировка

Очила с маркировка CE отговарят на европейските изисквания за качество на UV филтъра, пропускливостта на слънчевата светлина, оптичната точност, конструкцията на рамката и използването на антиалергичен материал. Тези очила съотвестват на европейската Директива 89/686/ЕИО и отговарят на стандартите STN EN ISO 12312-1.

UV 400

Маркировката UV 400 означава филтър, който абсорбира 100 % UV светлина. Лещите със защитен филтър UV 400 предпазват очите от UVA, UVC и UVB светлина. UV филтрът се намира в материала на лещите на очилата и е напълно независим от степента на тонирането.

Градиент

Преливащите се цветове на лещата (или Градиентен филтър) се разпознават според цвета на лещата - в долната част е по-светла, евентуално прозрачна, а по посока нагоре става все по-тъмна.

Огледални

Очилата с огледално покритие имат от външната страна на лещата различна градуирана интензивност на отразяващата повърхност. Огледалните слънчеви очила са изключително ефективни при отразяването на слънчеви лъчи - намаляват количеството светлина, преминаваща в окото от 10 до 60 %.

RX - ABLE

Рамките на очила, означени като RX - ABLE, позволяват поставяне на диоптрични лещи, предписани от очен лекар.

Регулируеми подложки за носа

Благодарение на регулируемите подложи за носа, очилата ще Ви стоят отлично при всяка една ситуация.

Антирефлексно покритие

Антирефлексното покритие намалява смущаващите отблясъци и повишава визуалния комфорт. Предотвратява отразяването върху повърхността на лещата и подобрява пропускането на светлина през лещата до 98 %. Потребителите, използващи очила с антирефлексно покритие, са по-добре предпазвани от смущаващите отражения на падащата светлина върху оптичната повърхност, благодарение на което при тях се намалява цялостната умора на очите по време на работа, шофиране, спорт или работа с компютър.

Chromance

Благодарение на уникалния състав на пигментите, антирефлексното покритие и филтрите на лещата chromance нежно увеличават контрастите, подобряват цветовете, контурите и проследяването в периферните зони. Филтрират вредните UV лъчи и елиминират отраженията и отблясъците. Хидрофобното покритие повишава повърхностното напрежение на лещата, благодарение на което капките на течностите поддържат кръгла форма и стичат бързо без следа.

Категория на защита: 3

Тъмно оцветени лещи (пропускливост на видимата светлина 8 - 18 %). Висока защита от слънчева светлина. Това е най-типичният слънчев фактор, подходящ за обичайно ползване при интензивна слънчева светлина. 

Какъв размер очила носите? Въпреки, че размерът 'M' е почти универсален, и най-вероятно ще бъде правилният избор и за вас, но ако искате очилата да ви седят наистина добре, следвайте нашите съвети. За целта ще ви бъде достатъчна дебитна или кредитна карта.

 • Ширина на рамката
  143 mm
 • Дължина на рамената
  135 mm
 • Височина на стъклото, Разстояние между зениците
  43 mm 60 mm
 • Ширина на моста
  18 mm
 • кредитна карта
  (86 × 54 mm)

Оценете този продукт

За сега никакви оценки.

Имам въпрос относно продукта

За сега никакви въпроси.

На връщане на стоката имате 30 дневен срок от връчването му. Ако се случи, че продукта, който сте поръчали от нас не е по ваш вкус, или поради някаква причина не ви удовлетворява, без риск можете да ни го изпратите обратно.

Веднага след получаването на стоката, която сте решили да върнете, ще проверим нейното състояние и ако продуктът не показва следи от носене, не е повреден и неговата опаковка  е камплектна, ще пристъпиме към връщане на парите на банковата ви сметка. Ако стоката не е върната в оригиналната опаковка, с липсващи документи и етикети, на нея са забележими следи от употреба или е повредена по друг начин, запазваме си правото да откажем връщането на дадената стока.

Моля, обърнете внимание, че разходите свързани с доставката на стоката на нашия адрес, се заплащат от клиента. За щети или загуба на стоката по време на превоза, нашата компания не носи последствия. Затова винаги, заради евентуална рекламация към превозвача, запазете пощенската разписка от пратката.